Learning, Sharing, Helping …

Prezent


Hm … am ajuns la concluzia ca putem trai o infinitate de vieti in care putem batatori aceeeasi carare de 1000 de ori, pana sa alegem alta. Batatorim aceeasi carare de mii de ori, vedem ca nu e bine, nu ajungem la fericire. Si ajungem intr-un punct – cand ne saturam de calea asta – cand ne ajunge suferinta pana in gat. Dam afara. Si apare un moment in care totul este clar, in care ne vine clar invatatura, ne este adus in fata adevarul. Dar stam un moment uimiti, zicem oau asta e.

Un moment.

Si apoi ce? Pai apoi o luam de la capat. Alta cale la batatorit. Uitam cam repede. Sau inertia este prea mare. Sau asta e scopul.

Ne este frica de greseala. Nu vrem sa gresim. Dar unde in natura nu exista greseala? De unde ne-a venit asta cu frica de greseala? Natura nu are adversitate pentru greseli. Natura iubeste greseala. Face parte din procesul evolutiv. Face parte din ea. Greseala este acceptata. Este metoda de evolutie. De ce nu ne acceptam greselile? De ce nu privim ca este firesc sa gresim? Scopul este sa invatam din greseli si sa evoluam. Nu sa persistam in greseala. Sa batatorim aceeasi carare de mii de ori.

Am sesizat doua abordari :

prima – stam mult in trecut, incercam sa refacem rotita care ne-a placut in trecut.  Am sesizat o rotita din trecut care ne-a placut, a rezonat cu noi si credem – mai mult inconstient – ca repetand-o vom fi fericiti. Ne-am simtit atunci bine si spunem ca atunci am fost fericiti. Poate chiar am fost. Dar e trecut. Am fost. Si credem ca recrand rotita vom fi din nou fericti. Recreand rotita in viitor. Cati vedem ca trecutul si viitorul sunt doar in mintea noastra? NU vom fi FERICITI decat in PREZENT. Chiar daca recream rotita – FERICIREA aceea va fi tot in PREZENT.( eu ma incadrez aici )

a doua – ne ducem departe in viitor. Cream rotita in viitor, o imaginam, o facem perfecta. Credem ca ajungem la FERICIRE cand am creat rotita aia perfecta. Pai da, dar acum? Acum nu e rotita! Pierdem momentul prezent. Acum e starea de creatie, nu vede stadiul actual al rotitei. Vedem doar ceea ce ar putea fi. Fortam materialul sa fie rotita. NU-i dam atentie stadiului lui actual, nu-i dam posibiliate de alegere. Vrea sa fie rotita sau nu? ( vorbesc mai putin de asta ca nu o vad chiar clar)

Si cea mai profunda intrebare la care am ajuns : de ce nu stam intre trecut si viitor? Sa luam rotita care ne-a placut in trecut, sa creeam pe baza ei alte rotite care rezoneaza cu noi, sa le creem constient in prezent, sa luam iar din ele ce ne place si sa creem altele, pana cand ajungem la o complexitate care sa ne ajute sa combinam rotite, sa devina un angrenaj maiastru in care sa spunem cu toata fiinta: SUNT FERICIT!

Sa stam intre trecut si viitor! Adica in PREZENT. Prima lectie a fiecarui invatator spiritual – STAI IN PREZENT!

Batatorim mii de cai timp de o infinitate de vieti ca sa ajungem in acelasi punct, la acelasi adevar care salajluieste in lume de cel putin 2500 de ani de cand l-a facut public Buddha. Personal cred ca era acolo de la inceput …

Stau in prezent, intre trecut si viitor, si creez angrenajul, calatoresc spre nu stiu ce destinatie, si nu sunt singur – cream angrenajul, calatorim alaturi spre nu stiu ce destinatie. FERICIREA noastra este in PREZENT.

PREZENT.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s